כיצד עובדים בוחרים מקום עבודה?

אחת השאלות שמטרידות את מנוחתם של מנהלי משאבי אנוש ומגייסים היא מה גורם לעובד לבחור במקום עבודה  מסויים. למה שיבחר בארגון ממול לכביש ולא בכם? מדוע יבחר באותה חברה קטנה ואינטימית ולא בחברה עוצמתית ונחשקת? 

התשובות טמונות בסקר שערכה חברת Cibus Sodexo בקרב 530 עובדים שכירים במשק הישראלי, במדגם ארצי ומייצג של שכירים בגילאים 65-22. במסגרת הסקר רואיינו עובדים במגוון מגזרים ותעשיות שונות על מנת לבחון את הדרך בה מתקבלת ההחלטה המשמעותית של מקום העבודה הנבחר.

מה השיקולים שמשפיעים על קבלת ההחלטה?

מתוצאות הסקר עולה שהשיקולים החשובים ביותר לעובדים בנוסף לשכר הם 3 שיקולים בסיסיים, שמשפיעים על קבלת ההחלטה. הראשון אותו ציינו כ-70% מהנשאלים הוא אתגר ועניין בעבודה. כלומר, עובדים מחפשים משמעות – הם רוצים לאתגר את הידע שלהם, להצליח בפרויקטים, לבנות את עצמם מבחינה מקצועית ושיהיה להם מעניין לאורך זמן. חשוב שתהיה להם סיבה טובה לקום כל בוקר, לעמוד בפקקים ולעבוד המון שעות בשביל ארגון שבסופו של דבר מעניק להם את האפשרות לממש את הפוטנציאל. 69% מכלל הנשאלים ציינו במסגרת 3 השיקולים החשובים להם ביותר את הנושא של תנאים סוציאליים. באופן טבעי, עובדים רוצים שידאגו להם לעתיד ולתנאים – קרן פנסיה, קרן השתלמות.

63% מהנשאלים העלו את נושא הקרבה הגיאוגרפית של מקום העבודה לבית, במיוחד לאור הפקקים ומצב התנועה והתחבורה במדינת ישראל, כשהיום קצר והמלאכה מרובה ורבים מוצאים את עצמם מבלים בעבודה בתור הבית השני שלהם ומעוניינים לצמצם את ההגעה והחזרה הביתה למינימום זמן. מבחינת שיקולים משמעותיים, צוינו 2 שיקולים שמשחקים תפקיד חשוב בבחירה במקום העבודה: 41% מהעובדים מחפשים ארגון שמאפשר איזון בין העבודה לבית, בין אם זה יום עבודה מהבית או אפשרות להתחבר ולעבוד מרחוק, או יום בשבוע של יציאה מוקדמת או כל אפשרות לתמרן בהצלחה בין ניהול חיים אישיים לניהול קריירה מבלי שאלה יפגעו זה בזה.

מה השיקולים בבחירת מקום עבודה?

הטבות כמקור משיכה

כ-33% מהם העלו את החשיבות שיש להטבות נוספות במקום העבודה כמקור משיכה, ביניהן נמנו הטבות דוגמת העשרה מקצועית, ביטוח בריאות, סבסוד ארוחות ומימון פעילויות ספורט. זהו נתון לא מפתיע כאשר בוחנים את החלק המרכזי שמקום העבודה לוקח בחיי היומיום של העובד ובתחרות בשוק על עובדים – כל ארגון רוצה להתבלט ואחת הדרכים לעשות זאת היא להפוך את סביבת העבודה לסביבה תומכת ומפרגנת. האוכל אגב הוא פקטור חשוב ובצדק. ההוצאות שיש לעובדים בניהול אורח חיים רבות והם מצפים שמקום העבודה יסייע להם להפיק את המקסימום האפשרי מתלוש המשכורת מבלי שהם יצטרכו לממן ארוחת צהריים אותה הם אוכלים במסגרת שעות העבודה.

 

הטבות בעבודה כמקור המשיכה

מעסיקים רבים הפנימו את המסר וכ-85% מהעובדים מדווחים כי הם מקבלים הטבות שונות ממקום העבודה בתחום האוכל, העשרה, הרצאות, פעילויות לילדים ועוד וכ- 70% מהעובדים מקבלים הטבות בתחום האוכל, 34% כיבוד נוסף במטבח ו-28% ארוחת צהריים באמצעות כרטיס הסעדה.

נראה שאפשר להפיק ערך רב מהסקר שחושף מה עובדים מחפשים וכיצד על פי התקציב של הארגון ניתן להציע להם יותר כדי לאפשר גיוס של עובדים ושימורם.

אם גם אתם חברה, ארגון או מעסיק אשר מעוניינים לסבסד ארוחות לעובדים ואתם רוצים לשמוע על כל מה שלסיבוס יש להציע, צרו קשר איתנו עוד היום.

אנחנו זמינים בטלפון 09-9610600 שלוחה 1.

להתאמת תקציב עבורכם והצטרפות