שימור עובדים - איך לשמור את העובדים אצלכם

 אתגר משמעותי שניצב בפני מעסיקים היום נוכח התחרות הגוברת בשוק העבודה הוא לשמר את העובדים שלא יעזבו את הארגון לטובת חברה מתחרה. קשה מאוד למצוא אלטרנטיבה לעובד וותיק ומנוסה או בעל מומחיות. כמו כן, עובד שעוזב לעתים מייצר תחושת בלבול או סימני שאלה בקרב חברי הצוות.
כיום מושקעים מאמצים רבים בשימור עובדים בין באמצעות שכר מתגמל ותנאים טובים, ימי גיבוש, מתן קידום, מסגרת תעסוקתית גמישה ובין אם במתן הטבות מיוחדות. עובדים נהנים מהדרכות מקצועיות, מסלולי קידום מהירים יותר, בונוסים משמעותיים, סביבות עבודה חווייתיות המעלות את הפרודוקטיביות ומסבות הנאה רבה למועסקים.

הדרך לשימור עובדים עוברת בסבסוד


מחפשים הטבה שתסייע לכם למשוך עובדים מבוקשים ולשמור את העובדים אצלכם? סבסוד ארוחת צהריים תעשה עבורכם את העבודה. ארוחת צהריים נחשבת לארוחה חשובה ביום, במיוחד במשרות תובעניות. העובדים רק מחכים לרגע שבו הם יוכלו לצאת להתאוורר החוצה או להזמין ארוחה למשרד, בין אם מדובר ברעב טבעי המתעורר בזמן זה של היום ובין אם בהזדמנות למפגשים חברתיים.

לא כל העובדים נוהגים להכין לבשל לעצמם ארוחות צהריים מבעוד מועד, להביא אוכל מהבית ולדאוג לארוחה משביעה. מימון עצמי של ארוחת צהריים עשוי להיות יקר במיוחד באזורי תעשייה ופיתוח פופולריים והעובד מוצא את עצמו חושב פעמיים לפני שהוא מזמין צהריים על חשבונו.
מעסיקים הנושאים בעלות ארוחת הצהריים מראש מצ'פרים את העובדים מכמה בחינות: ארוחת צהריים זמינה, חיסכון כספי לטווח הארוך למשך כל תקופת העסקתם בחברה, השקעה בחוויה הקולינרית היומיומית שגם תורמת לאיכות חייהם וגם לשביעות רצונם הכללית.

איך מסבסדים צהריים בדרך הטובה ביותר?

בשלב הראשון, חשוב למצוא חברה אמינה, מנוסה ומובילה בפריסה ארצית של סבסוד ארוחות צהריים כמו סיבוס. חברה שנציג מטעמה יוכל לגבש יחד אתכם את כל התנאים הדרושים להצלחה.
שליטה מלאה היא שם המשחק. כלומר, אתם בתור מעסיק יכול לקבוע את התקציב הנתון לכלל הארוחות של עובדי החברה ולכל ארוחה, למשל, להקצות סכום ממוצע לצהריים לכל עובד על פי תקציב החברה ומדיניותה וכן את תנאי המימוש של הארוחות. לדוגמא, מימוש ארוחות בכל ימות השבוע כולל סופי שבוע, בשעות הצהריים או גם בוקר וערב.

חשוב מאוד לתכנן מראש היכן ואיך יוכלו לממש העובדים את ההטבה. כאשר בוחרים בחברה מובילה כמו סיבוס מקלים על העובדים מכמה סיבות: ראשית, הם נהנים ממבחר של אופציות בפריסה ארצית הכוללות מעל 5,000 מסעדות, אפילו אם העובד יצא ליום עבודה בשטח או לפגישות בחוץ הוא יכול להשתמש בסיבוס שלו ולהזמין אוכל למשרד. כמו כן, ניתן לבחור את האופציה המועדפת, כל יום מחדש. לדוגמא – הזמנת משלוח, ארוחה במסעדה עצמה, Take Away וכד'.
בעבר, עובדים נדרשו להסתובב עם כרטיס על מנת ליהנות מההטבה ולשלם עליה ואילו כיום, ניתן לשלם דרך האפליקציה של סיבוס גם בישיבה במסעדה.

גם אתם מעוניינים לשמוע על היתרונות וההטבות שסיבוס יכולה להעניק לעובדים שלכם?
צרו קשר איתנו עוד היום בטל'....